Let op!

Op dit moment wordt onze naam gebruikt door scammers. Zij geven aan dat ze een baan voor je hebben.

Trap hier niet in en blokkeer het nummer.

Zij proberen mensen op te lichten door mensen in te laten loggen op hun platform of door een bestand te plaatsen op jouw computer. Zo krijgen zij toegang tot jouw gegevens.

Wij zijn maar een klein bedrijf en werken niet samen met andere bedrijven. Wij benaderen mensen NOOIT in het Engels of via Whatsapp. En zeker niet wanneer je zelf geen contact met ons hebt opgenomen.

Excuses voor de overlast.

Met vriendelijke groet,

Dino Dzankovic en Jeffrey van Geffen
Finders Vacaturemarketing

Vacature intake

Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Morbi leo risus, porta ac consectetur ac, vestibulum at eros.

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

Beter solliciteren: 5 concrete tips

Terug naar alle Artikelen

In het kort, door je voorbereiden, een sterk cv en sollicitatiebrief te maken, een goede indruk te maken tijdens het sollicitatiegesprek en de juiste stappen te volgen na het gesprek, kun je je kansen op een baan vergroten. Hier volgen 5 concrete tips die je direct zelf kunt toepassen!

  1. Doe je huiswerk: Voordat je begint met solliciteren, is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent en hoe je jezelf kunt onderscheiden van andere sollicitanten. Zoek uit welke vaardigheden en ervaringen het bedrijf waar je solliciteert naar op zoek is en zorg ervoor dat deze overeenkomen met de vaardigheden en ervaringen die jij hebt.
  2. Maak een sterk cv: Zorg ervoor dat je cv opvalt door een heldere en overzichtelijke opmaak te gebruiken. Vermeld relevante werkervaring en vaardigheden en beschrijf je verantwoordelijkheden en prestaties/resultaten in duidelijk. Pas jouw cv aan de hand van de wensen/werkzaamheden die vermeld zijn in de vacaturetekst aan. Elke sollicitatie een aangepast/op maat cv.
  3. Schrijf een overtuigende sollicitatiebrief: Een goede sollicitatiebrief moet de aandacht trekken van de lezer en laten zien dat je de juiste persoon bent voor de baan. Gebruik enkele concrete voorbeelden uit je werkervaring om te laten zien dat je aan de vereisten van de baan voldoet, maar zorg ervoor dat het met name om jouw motivatie gaat. De rest kan men in jouw cv terugvinden.
  4. Maak een goede indruk tijdens het sollicitatiegesprek: Voorbereiding is het halve werk. Denk na over mogelijke vragen die tijdens het gesprek gesteld kunnen worden en bereid je hierop voor. De vragen die gesteld worden gaan over competenties en over de inhoud van de functie/jouw ervaring. Bedenk vooraf voorbeelden van echt gebeurde situaties zodat men zich kan verplaatsen en zodat men de senioriteit kan bepalen. Twee goede voorbeelden per competentie is voldoende. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en wees jezelf tijdens het gesprek.
  5. Vragen die je kan stellen? “Zijn er nog onderwerpen die wij besproken hebben, waar jullie nog onvoldoende beeld bij hebben of over twijfelen? Dan kan ik nu nog aanvullende informatie geven”, of iets steviger/directer “Zijn er eventuele twijfels die ik bij jullie weg kan nemen?”. Ook kan je vragen hoeveel kandidaten er in procedure zijn voor deze functie en of je op basis van het gesprek een goede kans maakt.
  6. Volg de juiste stappen na het sollicitatiegesprek: Bedank de interviewer voor de tijd die hij of zij heeft genomen en laat weten dat je nog steeds enthousiast bent (als dat het geval is 😊 ). Vraag wanneer je kunt verwachten iets te horen over de volgende stap. Heb je geen terugkoppeling ontvangen, schrijf een e-mail waarin je aangeeft dat je niet pusherig over wil komen en dat je hoopt dat zij dit zien als enthousiasme . En vraag of ze al een keuze hebben kunnen maken.
Finders Vacaturemarketing